טיול קולינרי – יעדים עם קולינריה שלא הכרתם

מאת: ספיריט הפקות עולם
טיול קולינרי הוא קונספט מדהים שהולך וצובר תאוצה, בין אם נוסעים אליו באופן פרטי או בקבוצה. הטיול הינו מפגש עם צבעים, ריחות, תבלינים וטעמים חדשים והוא מבוסס על טהרת הקולינריה המקומית.

אחד החלקים שאנחנו באמת הכי אוהבים בחופשה שלנו הוא להכיר תרבויות חדשות וייחודיות ולהיחשף לטעמים חדשים שעוד לא הכרנו. להנות ממטעמים מקומיים ולבקר במסעדות שיאפשרו לנו חוויה חד פעמית. חוויה כזאת שנתענג להיזכר בה כל פעם מחדש. אם זה מרגש אתכם, כדאי לכם לקחת את ההנאה הזו צעד אחד קדימה ולתת לנו לתכנן את היעד הבא שלכם ב״טיול קולינרי ייחודי״. 

טיול קולינרי הוא קונספט מדהים שהולך וצובר תאוצה, בין אם נוסעים אליו באופן פרטי או בקבוצה. הטיול הינו מפגש עם צבעים, ריחות, תבלינים וטעמים חדשים והוא מבוסס על טהרת הקולינריה המקומית. אם אתם אוהבים להכיר את המטעמים המקומיים לעומקם, טיול כזה יכול לכלול בתוכו גם סדנאות בישול, סיורי אוכל בשווקים ולמידה על ההיסטוריה הקולינרית של היעד.

אם כבר יש לכם חשק לטיול קולינרי, יש לנו עבורכם 4 רעיונות מיוחדים ליעדים מרגשים שהקולינריה בהם היא לא פחות ממסעירת חושים. קולינריה עשירה, ייחודית ואקזוטית, שתאפשר לכם ליהנות מטעמים חדשים, מסעירים ולא מוכרים! 

קולינריה בויאטנם

ויאטנם הוא עוד יעד מדהים לטיול קולינרי. בויאטנם תוכלו למצוא קולינריה מקומית מרתקת וייחודית, שהושפעה רבות מהמטבח הצרפתי. האוכל בויאטנם הוא מגולות הכותרת של הטיול במדינה, והוא נמצא בדוכנים הפשוטים המפוזרים ברחובות האנוי, בשווקים, במסעדות הפועלים הפשוטות שמנוקדות לאורך המדינה ובמסעדות היוקרה מדהימות. הייחודיות הנוספת של המטבח הויאטנמי נובעת בין היתר מהשוני המהותי בין חלקי המדינה – המטבח של צפון ויאטנם נחשב למטבח הויאטנמי הקלאסי, בעוד המטבח של דרום ויאטנם הושפע משמעותית מהסינים. במרכז ויאטנם, לעומת זאת, תמצאו תיבול ייחודי ומטבח המבוסס על מנות קטנות ורבות. לכן, טיול במדינה כולה יאפשר לכם להנות ממספר סגנונות מיוחדים.

באופן כללי, המטבח הויאטנמי מורכב מפירות טריים, ירקות רבים ותבלינים טריים שגדלים רק שם, ביניהם הלמון גראס והליים. המטבח הויאטנמי רווי במנות צמחוניות, אך תמצאו גם דגים טריים, בשר בקר ועוף. 

יום בטיול קולינרי בויאטנם יאפשר לכם להיחשף לשווקים האותנטיים של המקומיים, להכיר תבלינים שמעולם לא טעמתם ושאף נדיר למצוא במקומות אחרים בעולם.

נוכל להתאים עבורכם גם סדנת בישול מדהימה, שתחשוף את הסודות מאחורי הקולינריה המיוחדת ותרבות הבישול המקומית כך שתוכלו לנסות אותה אחר כך בבית. בסדנא ניתן לבקר בשוק המקומי, לבחור יחד את חומרי הגלם הויאטנמים הטריים, וכמובן לבשל את הארוחה שאחר כך תתנעגו עליה. 

הטעמים של מאוריציוס

מאוריציוס היא מדינת אי מדהימה עם קולינריה עשירה. מלבד החופים והטבע המרהיבים, הקולינריה המקומית של מאוריציוס טומנת בתוכה השפעות מכמה מדינות שיצרו תבשילים מעניינים. המטעמים המקומיים מלאים בחיי הים, ומושפעת ממטבחים אירופאיים ואסייתים, ביניהם המטבח האפריקאי, הצרפתי והסיני, כולל שימוש בתבלינים הודים דומיננטיים. “כור ההיתוך” הזה השייך למטבח המאוריציני הופך את הקולינריה לסופר ייחודית ומעניינת שלא נמצא בשום מקום אחר. מאוריציוס גם מאפשר הצצה ליצירה ועיבוד של חומרי גלם רבים כמו מפעל הסוכר והרום.

כשאתם במאוריציוס, אל תשכחו לבקר בשווקים הצבעוניים ולטעום מאוכל מקומי שמוצע בדוכני הרחוב. בין המאכלים המיוחדים שתמצאו במאוריציוס תוכלו להנות מפנקייק עשוי עדשים, תבשילי בשר מקומיים ומתובלים בקארי ונודלס מטוגנים. חובבי אלכוהול יוכלו להנות גם מאלכוהול אקזוטי המיוחד לאי, כמו יין עשוי מליצ’י ומפעל רום מקומי. דרך נוספת להכיר את תרבות האוכל המיוחדת היא באמצעות סיור קולינריה בעיר הבירה פורט לואיס – סיור כזה יכיר לכם כמה מהמקומות המיוחדים ביותר לטעום את הטעמים הייחודים של מאוריציוס. 

הקולינריה של מרוקו

הקולינריה של מרוקו היא בין העשירות והמשובחות ביותר. אנחנו אמנם מכירים אותה קצת מהארץ, אך טיול קולינרי במרוקו יביא אתכם לטעום טעמים חדשים ומיוחדים שלא נחתו פה לגמרי. 

קולינריה במרוקו עמוסה בטעמים, ניחוחות וצבעים שמתבטאים בשווקים השמחים שלה, במסעדות, בדוכנים וממש בכל פינה. גם אם חשבתם שאתם מכירים את הקולינריה המרוקאית, טיול קולינרי במרוקו יפתיע אתכם מחדש.

הרכיבים שמאפיינים את הקולינריה המרוקאית הם פירות וירקות של המזרח התיכון, בשרים, דגים ושימוש בשמן ארגן, שמן זית ופירות יבשים, תוך פיזור נרחב של תיבול מכל הבא ליד. את הקולינריה הייחודית של מרוקו אפשר למצוא במלוא הדרה באזור הכפרי שבמרכז מרוקו, בו חיים שבטים עתיקים שמשמרים את המסורת הקדומה שלהם, לא מחזיקים מקררים ומתפרנסים ממכר בשוק המציע בשר טרי, פירות, ירקות ותבלינים. במסעדות עצמן תוכלו לבחור מבין המנות השונות והייחודיות. המנות המיוחדות של מרוקו כוללות בין היתר את הטאג’ין, תבשיל מסורתי המבושל באיטיות ומורכב מירקות בשילוב עוף או בשר; כפתה, קבב מרוקאי המפוצץ בעשבי תיבול; וכמובן הקוסקוס האהוב במרק הירקות. בערי החוף של מרוקו תוכלו להתפנק במנות דגים טריות, מבורי ודניס, דרך השרימפס ועד תמנונים. 

אי אפשר לדבר קולינריה במרוקו מבלי להזכיר גם קצת את הקינוחים – ביניהם הספינג’, העוגיות המרוקאיות והמעמולים, שמגיעים לצד כוס תה מפנקת. 

מרוקו מציעה חוויה קולינרית עשירה וצבעונית, שהיא חלק בלתי נפרד מהטיול במדינה. 

המטבח הייחודי של יפן

אחת המדינות המיוחדות ביותר שאפשר למצוא מסביב לגלובוס היא יפן, מדינה שהיא שונה כנראה מכל מדינה אחרת; להגיע ליפן זה כמו להגיע לכוכב אחר – המסורות והטקסים העתיקים לנגד המודרניות הטכנולוגית החדשנית והטבע הרגוע והמרהיב המוקף באמונה הבודהיסטית לנגד הערים הצבעוניות, התזזיתיות שמקדשות את תרבות הצריכה והשפע. כל זה מתבטא, כמובן, גם בקולינריה היפנית, קולינריה אסתטית, צבעונית, ייחודית ואחרת. 

הקולינריה ביפן היא ממש לא רק הסושי שאנחנו מכירים מהארץ. המטבח היפני, שהושפע לא מעט מהמטבח הסיני, כולל מאכלים מסורתיים שהתפתחו במשך מאות שנים. מרבית התזונה היפנית מבוססת על אורז, נודלס או אודון, לצד מרק מיסו. התוספות עצמן הן לרוב דגים, ירקות כבושים וירקות מבושלים. מאכלי הים מוגשים בסושי או בסשימי, או לחילופין מטוגנים בטמפורה, כאשר  הרכיבים המקובלים הם בשר אדום, שמנים, שומנים ומוצרי חלב, כמובן לצד סויה ומיסו. 

המנות מוגשות לרוב בצלוחיות קטנות או קערות, לצד צ’ופסטיקס, כאשר כל מאכל מקבל צלחת משלו – היפנים לא אוהבים שאוכל נוגע באוכל. דבר נוסף שאסור לפספס כשאתם ביפן הוא טקס התה היפני, מסורת מיוחדת במהלכה מגישים את התה היפני מאצ’ה – תה ירוק טחון דק. הטקס כולל תנועות מיוחדות ומחוות המוגדרות מראש, ויש לו חשיבות רבה במסורת ובתרבות היפנית. כמו כן, אל תפספסו שתיה של “סאקה”, משקה אלכוהולי יפני עשוי מאורז. אם בקינוחים חשקתם, המתוקים היפנים הם מיוחדים במינם, ועשויים מרכיבים כמו ממרח שעועית אדומה ומוצ’י, ממתק יפני העשוי מזן של אורז. 

אנחנו ממליצים לכם לנסות מהכל ולהתרשם בעצמכם – כמו שאפשר לראות, ביפן תתקלו באינספור חוויות קולינריה מיוחדות במינן!

קולינריה יוקרתית בדובאי

יעד נפלא שלאחרונה נכנס סוף סוף לרשימה שלנו ונפתח עבור ישראלים הוא דובאי. טיסה לדובאי תפתח את עולמכם לאזור קולינרי עשיר ואקלקטי, עם אווירה קולינרית ייחודית ומגוונת.

בדובאי תזכו להנות ממגוון רחב ובלתי נגמר של מסעדות שף מהמעלה ראשונה. אינספור מסעדות יוקרתיות מכל הסגנונות והמטבחים ומכל רחבי הגלובוס – מיפני וויאטנמי ועד ברזילאי ופרואני – במסעדות מפוארות ששייכות לשפים כמו גורדון רמזי או ג’יימי אוליבר. אך זה לא רק המנות המענגות שיעשו לכם את החוויה, אלא גם האווירה והעיצוב הייחודי שקיימת בכל המסעדות הטובות של דובאי.

 מסעדת גורמה בתוך אקווריום ענק ומטריף, מסעדה בלב דיונות המדבר המציעה חוויה ייחודית מתחת לכוכבים, בר עם נוף פנורמי למפרץ הפרסי או ארוחה בקומה 154 מהבניין הגבוה בעולם אלו רק חלק מהחוויות. 

לצד מסעדות המישלן הרבות, תוכלו להינות גם ממגוון רחב של קולינריה מקומית אותנטית וים תיכונית עם מנות רבות ומעולות שאתם בטח כבר מכירים.

אז איך מתכננים טיול קולינרי מרגש שכזה?

המומחים של ספיריט הפקות עולם ליעדים וטיולים ייחודיים, ידאגו לתכנן לכם את הטיול שתמיד חלמתם עליו, על טהרת הקולינריה, הריחות, הטעמים והצבעים.

המומחים יתכננו לכם טיול כך שלא תפספסו דבר ותגיעו אל המקומות שאינן מופיעים על המפה, שלא ניתן להגיע במקרה או דרך האינטרנט.

לטיולי קולינרי במגוון יעדים צרו איתנו קשר >>

הערכים של Spirit

  • 01

    יצירתיות

    בכל דבר שאנו עושים תמיד נחפש את הזווית השונה, היחודית, המרגשת והמפתיעה, זו שאיש עוד לא חשב עליה - לא אתם, לא הקולגות שלנו ואפילו לא אנחנו.

  • 02

    התשוקה לאקזוטי

    כאלו אנחנו. נמשכים אל הלא-מוכר, המסתורי,הממתין לגילוי. זה מה שגורם לדם בעורקינו לזרום, מסעיר לנו את הדימיון ומעורר בנו את התשוקה ליעד הבא.

  • 03

    איכות ללא פשרות

    יש שיקראו לזה פרפקציוניזם, אנחנו קוראים לזה מחוייבות. מחוייבות להעניק לכם חוויית פרימיום אקסקלוסיבית בכל שלב ושלב בטיול, תוך הקפדה בלתי מתפשרת על כל פרט, מהגדול לקטן.

  • 04

    חוויה בהתאמה אישית

    אנו אוהבים אנשים סקרנים ופתוחים, ששואפים לחוות את העולם בדרכם היחודית. אין אתגר שמספק אותנו יותר מלתפור עבורכם את הטיול האולטימטיבי, בהתאם לשאיפות, לחלומות ולצרכים שלכם.