באליפות העולם האחרונה בכדורגל, מוסקבה 2018, נבחרת יפן הפסידה לבלגיה (3:2) בשמינית גמר גביע העולם. למרות ההפסד הצורב, הנבחרת היפנית ירדה מהמגרש בשקט, ניקתה ביסודיות את חדר ההלבשה שלה, ממש ציחצחה וסידרה את החדר, השאירה מכתב תודה ועזבה את המונדיאל. הסיפור הזה מייצג את העם היפני. קבוצת כדורגל ממדינה אחרת אולי היתה מתנהגת באופן שונה, אבל היפנים ניקו הכל, אמרו תודה ועזבו. זוהי התרבות היפנית במיטבה. ראשית, הגיע הזמן לנפץ את המיתוס שמדינת יפן היא יקרה מדי לטיול. זה כבר לא נכון יותר. ניתן לעשות ביפן טיול בן שבועיים, פחות או יותר, שאיננו יקר, והמכסה את האתרים החשובים ביותר. בטיול תמריץ של 7-8 לילות ניתן לכסות את המקומות המרכזיים ולהוציא אנשים מאושרים, שחווים חוויה שונה לחלוטין.
שנית, אין מדינה כמו יפן בכל העולם. לא בגלל שהיא יפה יותר או גבוהה יותר. יפן שונה בגלל האוכולוסיה והתרבות המקומית, והדברים שמאפיינים את היום-יום. יפן היא גם מערבית וגם מסורתית. זהו אי לא-בודד המשלב מודרניזציה מואצת עם מורשת קיסרית מפוארת. יש בה אוכלוסיה מצליחה בגלל תרבות של משמעת יוצאת דופן, המאופיינת במתן כבוד הדדי. פשוט אין הרבה מקומות כאלו בעולם. היא מוגדרת "גרמניה של המזרח" אבל אולי נכון יותר לומר שגרמניה היא היפן של המערב. טיולי התמריץ שאנחנו מוציאים ליפן מתמקדים בשלושת היעדים המרכזיים של האי היפני הראשי – הונשו: קיוטו, טוקיו ואוסקה.
קיוטו היא העיר בעלת מספר האתרים הגדול ביותר. ממנה ניסע באמצעות רכבת "בולט" (Bullet Train) המשייטת במהירות 300 קמ"ש, בלי שתרגישו את הנסיעה החלקה, אל איזור האקונה (Hakone). התיירים נוסעים אל האקונה – שמורת טבע וולקנית – כדי לצפות אל ההר פוג'י (Fuji) המפורסם. בפארק הלאומי, לצידו של ההר, אגם "אשי", מעיינות מים חמים וחווית ה"אונסן" – בית מרחץ יפני משותף טיפוסי עם טקס קירצוף עצמי עוד לפני הטבילה בבריכה המשותפת. היפנים, חשוב לדעת, מקפידים תמיד על רמת הגיינה גבוהה, עבור עצמם ועבור סביבתם. הרחצה כלל היא בעירום מלא, כאשר נשים לחוד. העירום המלא הוא לא חובה כמובן, כי לא כל אחד מוכן להתעטרל. אנחנו משתדלים לסגור את המקום לקבוצה שלנו ולהתחשב בהעדפות של כולם.
באיזור זה נבלה ב"ריוקן" – סגנון של מלון יפני מסורתי ומיוחד עם חדרי עץ נקי, מיטות פוטונים, בלי אביזרים מיותרים. בסגנון האירוח המיוחד של ה'ריוקן' לובשים קימונו ונהנים מנקיון מופתי. יש אופציה לטיולים עצמאיים באיזור. כך אפשר לחוות את החוויה היפנית דרך אכסניה שאין דומה לה, אחת החוויות החזקות ביפן. בקיוטו נבקר ב"בית שלום", המארח ישראלים ומציג את המקהלה שלהם, ששרה לכם שירים על טהרת העברית. האירוח כולו מתבצע בשפה העברית, למרות שאף אחד מהם אינו ישראלי ואינו יהודי. הנוצרים האלה אוהבים את ישראל לא פחות מאיתנו.
לכל אורך הטיול ביפן, ניתן להתרשם מרמת ההיגיינה הגבוהה של היפנים. אפילו בשירותים הציבוריים, אין שניים ליפנים: צריך להיות מהנדס תוכנה כדי להבין איך להשתמש בכפתורים המיוחדים, הכל למען נוחיותך. השירותים הם מעין 'בידה' עם חימום-כיסא ברמת מומחיות גבוהה, הכל בנקיון מופתי. זה באמת "וואו" – לא רק שהמלונות מפוארים, אלא שהכל מתחיל בנקיון.
ברחובות העיר, חלק מן היפנים חובשים מסכת-פנים (גזה) נגד זיהום אוויר ונגד חיידקים – הם לא רוצים להדביק או להידבק, כי הם מאוד מתחשבים בזולת. אפילו העישון אסור ברוב רחובות הערים הגדולות. היפנים מציעים תחנות מיוחדות למעשנים. שוטר יפני נעים ואדיב ייגש עם מאפרה ויבקש מהתייר מהמעשן הלא-יפני לכבות את הסיגריה, כי ברחוב הזה אסור – השוטר יפנה את התייר לרחוב אחר בו העישון מותר, תחת מגבלות. האוכלוסיה היפנית מגיבה לזה ומכבדת את זה.
רוב היפנים הולכים לעבודה עם חליפות ועניבות. לנהג המונית יש כפפות על הידיים. בכניסה לחנות הכלבו יש מתקנים למטריות עם עטיפת ניילון, או נעילת המטריה בתוך לוקר. העיקר לא להרטיב את החנות. בחנויות מברכים אותך לשלום, קדים קידה ומתנהגים בנימוס רב. בכל טקס פתיחת חנות, יברכו עובדי החנות את הבאים.
כאן נראה ארכיטקטורה נועזת וחדשנית. כל המבנים החדשים עמידים בפני רעידות אדמה, כפי שהוכח בשנים האחרונות. אלו מבנים של זכוכית ומתכת שקשה מאוד לחקות אותם. טיול בטוקיו הוא התפעלות טוטאלית מהארכיטקטורה והמודרניזציה. יחד עם זאת, מקדשי שינטו קיימים אפילו בטוקיו, עם גנים מקסימים. דת השינטו היא המרכזית ביפן, וגם סובלנית כלפי דתות אחרות כמו בודהיזם, נצרות ועוד. ובכלל, קשה מאוד להבחין בקנאות דתית ביפן כיום. הארמון הקיסרי בלב טוקיו – המכונה "קוקיו" – הוא מדהים. הקיסר אינו חזק כמו פעם, כיום הוא דמות סמלית, למרות שמוסד הקיסרות עדיין נחשב מכובד, ולכן הקיסר חי עדיין בפאר ובהדר.
בגלל הצפיפות הרבה בערים היפניות, הדירות היפניות הזעירות ומפלצות הבטון הגבוהות שלא מאפשרות ריאות ירוקות, הגינון היפני המוקפד פשוט ממזער את הטבע ומקטין אותו עד כדי קומפקטיות. כיום, הגינון היפני הפך לשם-דבר בעולם כולו. זה מתבטא בעיקר בסלעים (מחקים את ההרים הגבוהים מחוץ לעיר) ובריכות קטנות (מחקות את האגמים הגדולים מחוץ לערים) וירוק-עד (עצים קטנים המחקים את היערות שמחוץ לשטח האורבני). הכל מטופח ומקוצץ למופת. עץ ה"בונסאי" היא אמנות גינון מיניאטורית שאמנם החלה בסין, אבל היפנים הפכו אותה לאמנות ממשית. כאמור, מכיוון שהבתים היפנים בערים הגדולות הם קטנים מאוד, עד כדי קפסולות, גם העצים והעציצים הם ממוזערים. ה"בונסאי" היה יכול להיות עץ גדול, אבל כל פעם גוזמים לו את השורשים וגורמים לו להישאר קטן ומיניאטורי. בכל עיר יפנית שתבקר בה, תמיד תמצא בתוך האורבניה את עצי הבונסאי והגן הקטן שמחקה את הטבע רחב-הידיים.
אז היפנים אוכלים הרבה יותר מסושי. בטיולי התמריץ שלנו אנו חושפים את הישראלים למגוון לא-קטן ולא-פשוט של אוכל יפני משובח. לא הכל קל לעיכול בתחילה. למזלנו הסושי כבר תפס בישראל, אבל עדיין ליפנים יש 1,001 מאכלי אטריות שונים, מרקי ה"ראמן", שיפודי יקיטורי קטנים; תבשילי קדירה מסוג שבו-שבו — שבו אתה מבשל לעצמך את האוכל וכולם חולקים ביניהם את האוכל; סטייקים משובחים "קובי ביף" – סטייק 'קובי' עשוי מבקר מיוחד, רך וטעים ונחתך בקלות במזלג. ועוד לא הזכרנו את מטבח ה"טפניאקי" – גריל בשרים על פלטות מתכת.
גם אם אינך אוכל בשר ודגים, ביפן ניתן לאכול צמחוני וטבעוני מההתחלה ועד הסוף, היפנים ערים מאוד לעניין הטבעוני. למרות שהם עצמם אוכלים הרבה דגים, במיוחד טונה, יש יחס טוב לטבעונים וצמחונים. הכל ברמת נקיון והגיינה בלתי-רגילים. קשה להבין את זה עד כמה זה נקי, ותמיד רואים את מה שאוכלים. בטיול אנחנו אוכלים בישיבה על הרצפה, ללא כיסאות, ובחלק מהארוחות – אפילו דגים עם חכה את דגי המאכל בעצמנו. אז לומדים בטיול לאכול אוכל יפני, למרות שזה לא תמיד מצליח לכולם. בין הארוחות, הטיולים והנסיעות נחווה בין השאר גם סדנת תיפוף בתופים יפנים במרכז ייחודי של לימוד התיפוף ובהנחיית מתופפים מקצועיים, סדנת הכנת סושי בשוק הדגים המפורסם של טוקיו, והשיא – סומו בעונה המתאימה: צפייה באימוני לוחמי הסומו האימתניים וחווית המפגש עם הלוחמים עצמם משאירה רושם בל יתואר. המפגשים עם התרבות, האוכלוסיה, המטבח וההגיינה היפניים הם כה חזקים, עד שאין צורך בגימיקים כמו אומגה או באנג'י. לכן אנחנו מכוונים את הטיול לכיוון שמתחת להכרה, בלי דברים משוגעים.
להבדיל מ'מלונות קפסולה' יפניים שהם מעין תא קטן עם מיטה ומאוורר, הסובלנות והגישה היפנית מתבטאים גם ב'מלונות אהבה'. לפני שנציץ בהם במהלך הטיול, מהם מלונות אהבה ביפן? מאחר שבבתים הקטנים אין פרטיות, בגלל מחיצות האורז הדקות והמשפחה המורחבת, נוצרו ביפן בהדרגה מעין 'מלונות אהבה'. זו קריצה לזוגות נשואים שגרים בדירה קטנה עם ילד, הם מגיעים לבית מלון ייחודי שבו הדיסקרטיות נשמרת בצורה בלתי רגילה. הקבלה נמצאת בגובה הברכיים, הפנים לא חשופות לרגע. זה פותח פתח לסוג של אהבה שאינה בין בעל לאישה (מחוץ לנישואים). החיוב במלון אהבה הוא לפי שעות, יש בו חדר אהבה שמעודד מיניות. מחזירים את המפתח והולכים בלי שאף אחד לא יודע שבאת והלכת. למרות השמרנות, הקידה והחליפות, למרות הניכור והסטריליות של החברה היפנית — קשה מאוד לחדור לחברה היפנית. היא מאוד הומוגנית, למרות שבשנים האחרונות הם נפתחו קצת יותר וגם השתפרו בשפה האנגלית. אז למרות ההיצמדות למסורת, מתרחשים דברים שנויים במחלוקת בכל מה שנוגע לתרבות המין היפנית.
הגבר היפני, על מנת להנות את עצמו, הרבה פעמים נוהג לללכת למועדוני גיישות בתום יום העבודה. המילה 'גיישה' היא מורכבת – זו מישהי שאמונה על שירות ותענוגות ברמה אחרת, כולל אמנות השירה לגבר (זמרת אישית, לכאורה). היום, המארחות הן לאו דוקא גיישות, אלא נשים זרות שחלקן לא-יפניות – היפנים למשל אוהבים בלונדיניות.
הגיישות המארחות משעשעות את הגברים ומעודדות את הגבר לשתות, בלי לספק שירותי מין. לעומת זאת, מועדוני הגיישות המסורתיים הם שונים, ולא כל אחד יכול להיכנס אליהן. במועדונים אלו, לכל אורח יש גיישה אישית משלו. שם הגיישה יושבת איתך, שרה לך ומנגנת לך, מדברת איתך, שומעת את הצרות שלך, כמו אשת-חברה האמונה על שירות חברתי אישי, ברמת היכרות אישית.
היפנים מאוד ממושמעים בעבודה, הם מאוד מרובעים בכל מה שהם עושים – אבל אחרי העבודה הם מתפרקים ומבלים, אוהבים לשתות וגם להשתכר בלילה. בטיול נבקר גם במועדוני לילה מודרניים בטוקיו, שבהם נראה את היפנים רוקדים ומשתוללים בדרכם. ביחד עם כל השמרנות היפנית, אנחנו בוחרים בסוף השבוע את מועדוני הלילה החזקים ביותר בטוקיו. כך אפשר לראות את ההבדל הגדול בין יפן של היום ובין יפן של הלילה. עיר כמו טוקיו יש רק אחת בעולם, לא רק בגלל הסדר המופתי והבניינים הגבוהים, אלא בגלל ההתנהגות של היפנים, השקט והסדר, האדיבות והנימוס – והנקיון הסביבתי. זה מה שעושה את יפן למה שהיא. בשכונות פועלות תחנות שיטור מקוף "קובאן" שכונתיות. תפקידן לפתור סכסוכים שכונתיים ומספקים שירותים קהילתיים, כי זו חלק מהמסורת היפנית, כי הדברים צריכים להיפתר גם בין היפנים. הם עובדים בנועם ובנימוס רב.
אקולוגיה: גם בנושא מיון הפסולת, היפנים הם מומחים לגבי חלוקה קפדנית לשקיות, לפי שעות איסוף. הלכה למעשה, אפשר לאכול מהרצפה ברחובות היפניים. המודעות הסביבתית האקולוגית ביפן באמת מגיעה לשיאים חדשים.
יפן היא מרתקת כטיול תמריץ וגם כטיול לאנשים מן היישוב. אנשים רבים חושבים שיפן היא בלתי-מושגת או יקרה מדי. אבל אפשר להתאים את הטיול ביפן לכל תקציב, למרות שהטיסות קצת יקרות יותר. השהות ביפן ניתנת להתאמה אישית. המחירים ביפן כיום סבירים, גם בתחום האוכל. ניתן לאכול ארוחה יפנית טובה ב-15 עד 20 דולר. כל בתי המלון היפניים נקיים להפליא, לא משנה אם מדובר ב-3, 4 או 5 כוכבים. בטיול תמריץ ניקח, ברוב המקרים, ארבעה או חמישה כוכבים, ולעתים אפילו "חמש פלוס" – יוקרתיים במיוחד, למשל "קונראד" של הילטון. וגם בזמן קצר ניתן לחוות ריגושים רבים ביפן, ולא להישאר אדיש.
Nishiki Market – Kyoto
נישיקי מרקט: שוק אוכל מקסים בקיוטו, פתוח עד 18:00
Shibuya Center Gai – Tokyo
שיבויה קרוסינג – מעבר החצייה המפורסם בעולם, עם תחנת הרכבת המניעה מליוני איש ביום ומרכזים מסחריים הומים.
Dotonbori – Osaka
דוטונבורי, אוסקה – לב העניינים באוסקה, עיר שלעיתים מזניחים אך מכילה בתוכה מספר אתרים .המרכז הומה חנויות ומסעדות ותוסס משך כול שעות היום והלילה.
Osaka Castle
טירת אוסאקה המחודשת ששימשה לצילומי סרטים.
Nara Park – Nara
נארה פארק – לא רחוק מקיוטו עיר קיסרית עם מקדש הגדול מסוגו (מבנה עץ מרשים) ופארק בו מסתובבים איילים וצבאים בינות לאנשים ואוכלים מידיהם.
Tōdai-ji – Nara
טודאי-ג'י – זה המקדש הבודהיסטי הענק בפארק נארה.
Meiji-jingu – Tokyo
מייג'י שריין – מקדש רוחות הקייסר מייג'י ואשתו שוקן. משמש עד היום לטקסים פומביים ומהווה נקודת מפגש לצעירי העיר הדוגלים דווקא בהופעה "פנקיסטית" מוזרה ומדי יום ראשון מופיעים בפארק וסביבתו עד שזכו שלבושם ואיפורם המוזר זכה לכינוי "הראג'וקו".
Nijo Castle – Kyoto
טירת ניג'ו (קיוטו), טירת השוגון האחרון. מסביב לטירה גנים מרהיבים ולימוד על אופי חיי השוגון בתקופתו. במהלך הטיול, אגב, נראה אתרים בהם צולמה סדרת סרטי "שוגון" המפורסמת מאמצע שנות ה-70.
Hakone Open-Air Museum – Hakone, Kanagawa
מוזיאון פתוח. זה ביקור חובה באזור האקונה והר פוג'י. יצירות אומנות מרהיבות הנחות להן בגן מקסים ומשרה שלווה.
Kiyomizu-dera – Kyoto
מקדש קיומיזודרה (ביפנית: מקדש המים הטהורים) של קיוטו. חוויה מרנינה המלווה בצפייה בטקס המים ובקשות המקומיים לחיים טובים.
מקדש הזהב המפורסם בקיוטו שווה ביקור מיוחד.
Fushimi Inari-taisha – Kyoto
מקדש פושימי אינארי – מקדש שינטו מרהיב בדרום קיוטו. במתחם עצום המוליך את הבאים בשעריו בשבילים מעוטרים גזעי במבוק אדומים.
יפן מסקרנת אתכם? לפרטים על טיולי תמריץ ייחודיים ביפן, פנו עכשיו אל ספיריט.
הערכים של Spirit
יצירתיות
בכל דבר שאנו עושים תמיד נחפש את הזווית השונה, היחודית, המרגשת והמפתיעה, זו שאיש עוד לא חשב עליה - לא אתם, לא הקולגות שלנו ואפילו לא אנחנו.
התשוקה לאקזוטי
כאלו אנחנו. נמשכים אל הלא-מוכר, המסתורי,הממתין לגילוי. זה מה שגורם לדם בעורקינו לזרום, מסעיר לנו את הדימיון ומעורר בנו את התשוקה ליעד הבא.
איכות ללא פשרות
יש שיקראו לזה פרפקציוניזם, אנחנו קוראים לזה מחוייבות. מחוייבות להעניק לכם חוויית פרימיום אקסקלוסיבית בכל שלב ושלב בטיול, תוך הקפדה בלתי מתפשרת על כל פרט, מהגדול לקטן.
חוויה בהתאמה אישית
אנו אוהבים אנשים סקרנים ופתוחים, ששואפים לחוות את העולם בדרכם היחודית. אין אתגר שמספק אותנו יותר מלתפור עבורכם את הטיול האולטימטיבי, בהתאם לשאיפות, לחלומות ולצרכים שלכם.